januari 31, 2023
w

Advies nodig?

Aanvraag adviesgesprek (in de showroom)
of meting op locatie

w

Neem contact met ons op

Contact

Welke soorten buitenzonwering zijn er?

Nieuws

De afgelopen jaren is het aanbod buitenzonwering behoorlijk uitgebreid. Zonwering voor de buitenzijde van uw woning is dan ook verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Onderstaand hebben we kort voor u de meest voorkomende buitenzonwering op een rij gezet.

Uitvalscherm

Het uitvalscherm is een van de populairste vormen van zonwering. Dit type buitenzonwering is vooral ideaal als u er niet onderdoor hoeft te lopen en er geen deuren zijn. Uitvalschermen zijn over het algemeen ook verkrijgbaar in extra windvaste uitvoering.

Knikarmscherm

Het knikarmscherm biedt uitgebreide mogelijkheden en is dan ook erg veelzijdig. Dit scherm is zowel populair als buitenzonwering in de tuin als bij terrassen. Voordelen zijn onder andere de stevige constructie en het mooie aangezicht.

Balkonarmschermen

Zoals de naam al aangeeft, wordt dit type buitenzonwering toegepast bij balkons. Het systeem is compact, maar kan door de lengte van de armen toch het hele balkon van schaduw voorzien.

Screens

Screens staan bekend om hun sterke windbestendigheid en zijn ideaal voor hoge gevels. De schermen worden verticaal aan de gevel bevestigd met railgeleiders. Vaak zijn screens van glasvezeldoek gemaakt om te zorgen dat deze optimaal zon- en warmtewerend zijn. Een voordeel is dat dit type buitenzonwering ook bij laag hangende zon uitstekend functioneert. Wordt vaak gebruikt bij panden met een moderne uitstraling.

Markiezen

Zonwering met een klassieke uitstraling en daarom ook vaak gebruikt bij historische en statige panden. De boogvormige zonwering zorgt voor een optimale beschermen tegen van opzij invallende zon doordat de zijkanten gesloten zijn. Ook zijn markiezen zeer windvast. De moderne markiezen zijn overigens prima bestand tegen de winterse weersomstandigheden.

Tot zover dus de meest voorkomende types voor buitenzonwering. Wilt u hier meer over weten of een maatwerk advies welk soort zonwering het beste bij uw woning past? Vraag het dan vrijblijvend aan onze zonweringspecialisten, wij kijken graag met u mee.